Een dagje uit? Neem eens een kijkje bij onze oosterburen

Wanneer we een dagje uit gaan, dan kijken we vaak niet veel verder dan alleen ons eigen land. Ontzettend zonde, want naast ons hebben we een land, wat maar liefst 5 keer zo groot is als Nederland. Dit betekent dus ook dat hier allerlei andere leuke dingen te beleven zijn. Uiteraard snappen we heel goed, dat je voor een dagje uit geen 400 kilometer gaat rijden om een dierentuin of pretpark te zoeken. Toch is het wel goed om eens verder te kijken dan alleen onze eigen landsgrenzen. Vooral wanneer je dicht bij de grens woont, is het zeker de moeite waard om dit eens te doen. Om je een idee te geven welke mogelijkheden er allemaal zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Kölner zoo

Een van de leukste uitjes is natuurlijk naar de dierentuin. kölner zoo is bijvoorbeeld een ontzettend leuke dierentuin, die geschikt is voor zowel jong als oud. De voornaamste reden waarom veel mensen die aan de grens wonen kiezen voor een bezoekje aan een duitse dierentuin, dat zijn de kosten. Een kaartje voor kölner zoo is maar liefst 30 tot 40 procent goedkoper, dan een Nederlandse dierentuin. De reden waarom dit zo is, is omdat dierentuinen in Duitsland veelal van de overheid zijn. Dat betekent dat er met een hele andere kijkt wordt gekeken naar de winst die het moet opbrengen. In Nederland is dit een heel ander verhaal. De dierentuinen hier zijn veelal in handen van private ondernemingen, waardoor ook de commerciële kant heel anders wordt belicht.

De reistijd is een stuk korter.

Vooral wanneer je aan de grens woont, ben je vaak in minder dan een uur bij een prachtige dierentuin. Daar waar je in Nederland al snel 1,5 tot 2 uur onderweg bent naar het westen, is dit dus ideaal voor een leuk dagje uit. Dit in combinatie met de kosten, zorgt ervoor dat het voor veel mensen met een wat kleinere beurs ook heel goed mogelijk is om een dierentuin te kunnen bezoeken. Woon je in het westen, dan kunnen we het ons inderdaad voorstellen dat je kiest voor een dagje artis, blijdorp of burgers zoo. De reistijd en ook de extra kosten voor de brandstof wegen dan natuurlijk niet op tegen de kosten die je bespaart op de prijs van de tickets. 

Kijken een rond

Het leuke aan het internet, is dat je alles kunt opzoeken. Zo is het dus super leuk en ook handig om eens een kijkje te nemen op www.shopadvies.nl. Hier vind je namelijk niet alleen allerlei verschillende leuke uitstapjes in zowel Nederland, als ook Duitsland. Van een dagje pretpark tot een dagje naar de dierentuin, je vindt het hier allemaal. Dus ontbreekt het je even aan inspiratie, zet hem dan snel in je telefoon, want de kans dat jij hier met enige regelmaat een bezoekje brengt, is vrij groot.