Op reis? Lees deze tips voor uw gezondheid

U moet goed voorbereid zijn op een zakenreis of een ‘reis voor uw plezier’. Welk type het ook is. Je wilt gezond blijven tijdens het reizen en alleen “goede herinneringen” mee terug nemen van je reis!

Hier zijn enkele van de dingen die u wilt weten:

  1. Plan een doktersbezoek of een bezoek aan uw reisgeneesmiddel. Dit dient 4 tot 6 weken voor uw reis te gebeuren. Veel vaccins hebben tijd nodig om in uw lichaam in werking te treden. Sommige vaccins moeten in een reeks worden gegeven over een periode van dagen of weken. Als u binnen 4 weken moet vertrekken, is het nog steeds noodzakelijk om uw arts te raadplegen.
  2. Weet u welke vaccinaties u mogelijk nodig heeft? Center for Disease Control (CDC) heeft 3 categorieƫn voor reisvaccins. Dit zijn: routine, aanbevolen en vereist. Uw arts zal u vertellen welke geschikt zijn voor u en uw specifieke bestemming.
  3. Heeft u een bestaande ziekte zoals diabetes of hiv? Er zijn verschillende punten van zorg die u met uw arts of leverancier van reisgeneesmiddelen moet bespreken.
  4. Bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Vrouwen in de vruchtbare leeftijd worden geadviseerd om hun vaccinaties up-to-date te houden tijdens hun routinecontroles. Voor het geval er een ongeplande zwangerschap zou zijn, zouden ze veilig zijn.
  5. Gaan er baby’s of kinderen mee op reis? Elk kind moet geĆ«valueerd worden. Ik ben geen arts, maar ik heb veel onderzoek gedaan naar dit onderwerp. Ik kan je niet genoeg benadrukken hoe cruciaal het is om je te laten vaccineren voor je reizen. Vraag professioneel advies aan een arts of een reisgeneeskundige.

Je kan hier terecht voor vaccinaties:

reisvaccinaties eindhoven

reisvaccinaties den haag